2010. július 24., szombat

Számítógép asztalok...

A számítógépasztal szinte mindenki otthonában elengedhetetlen, ha van asztali számítógép, de a számítógépasztal az irodákban és ügyintéző helyeken is elengedhetetlenek. Egy jó számítógépasztal mindig rendelkezik egy kellő mérettel és megfelelő számú fiókokkal és pakolóhelyekkel. Egy számítógépasztal akkor jó, ha a számítógép és annak monitorja mellet jut hely tanulásra és dolgozásra is a számítógépasztal felületén. Ma már a legtöbb PC állított házú, így egy külön hely van ennek kialakítva a számítógépasztalon, amely a lábunktól balra, vagy jobbra van elhelyezve általában.

Ezzel is növeljük a számítógépasztal kihasználtságát. A számítógép monitora nem foglal túl sok helyet, de ez a méretétől függ első sorban. A számítógépasztal ezek mellett mindig rendelkezik egy kihúzható kis fiókkal, amely a billentyűzetnek a helye. Mindezek által a számítógépasztal igen jól használja ki a rendelkezésre álló helyet. A számítógépasztal mindezek mellett jó ha rendelkezik legalább 4 vagy 5 mély fiókkal, ami jól jön az iratok és cd-k tárolására. Érdemes minden cuccot külön-külön fiókba elpakolni, hogy könnyebben férjünk hozzájuk.

A számítógépasztal fiókjai mindig könnyen húzhatók ki és be és ezt a minőségi fiók görgőknek köszönhetjük. A számítógépasztal általában fából készül, de a műanyag és alumínium anyagból összerakott számítógépasztal is ugyan ilyen megfelelő. A helykihasználtság miatt egyre többen vesznek sarok számítógépasztalt, mert ez könnyebben elhelyezhető egy szobában és a helykihasználtság is jelentősen javul ezáltal. A számítógépasztal színe sokféle lehet.

Mi magunk választhatjuk ezt ki egy-egy számítógépasztal megvásárlása előtt. A számítógépasztal színe lehet fehér, fekete, kék, barna de akár piros is, ha az a színvilág passzol a dolgozó szobánkhoz. Ez igazából már csak ízlés kérdése. Mellesleg a számítógépasztal mérete nem mindig fontos, hogy nagy legyen, ha például csak internetezésre és szórakozásra kell valakinek. Lehet akkora is akár egy nagyobb szék, mivel az asztalfelületen csak a monitornak kell a hely, ha nincs más perifériánk a számítógépasztalra.

A jobb számítógépasztal már rendelkezik külön ráépített polcokkal is, ahol a könyveket, iratokat és CD-ket könnyedén tárolhatjuk, ráadásul mindegyik kéznél lesz szemmagasságban. A számítógépasztal gyártás már gyakorlatilag az első otthoni számítógép megjelenése óta folyik. Egy jó számítógépasztal megtalálásához csak be kell mennünk egy bútor üzletbe és ennyi. Ezek mellet a számítógépasztal megvásárlása történhet az interneten keresztül is.

Csak meg kell rendelni a megfelelő helyen és házhoz szállítják nekünk 1-2 héten belül darabokban, majd egy szakértő vagy mi magunk rakjuk össze a számítógépasztal egyes elemeit, amiből létrejön a kész számítógépasztal. Érdemes gondoskodni a számítógépasztal jó megvilágításáról is, mivel a számítógépasztalokon este is dolgozhatunk és ekkor jól jön a jó megvilágítás. Érdemes mindig egy kis lámpát tehát a számítógépasztal közelébe felszerelni, és az sem árt ha ennek a lámpának állítható a fényereje.

Végezetül köszönöm, hogy elolvastad a cikket és ne feledjük, ha van egy jó számítógépünk akkor már csak egy jó számítógépasztal, ami szükséges.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése